ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectul WINET a fost prezentat la Moldova Business Week

10:35 | 15.11.2019 Categorie: Economie

Chişinău, 15 nov. /MOLDPRES/. Proiectul „WINET - Comerț și inovație în industria vinului” a fost prezentat în cadrul Forumului „Moldova Business Week”, care se desfășoară la Chișinău în perioada 13 – 16 noiembrie, transmite MOLDPRES.

Proiectul cuprinde trei țări din Bazinul Mării Negre – Moldova, România și Bulgaria. Acesta prevede crearea unei rețele din peste 100 de companii, întreprinderi mici și mijlocii, instituții de cercetare și învățământ superior, autorități locale, precum și ONG-uri din cele trei țări participante.

Coordonatorul proiectului, Elena Oleinic-Slivinschi, a menționat că scopurile principale ale acestuia sunt intensificarea comerțului transfrontalier, modernizarea sectorului agricol și crearea noilor oportunități de colaborare pentru producătorii din industria vitivinolă din bazinul Mării Negre.

De asemenea, proiectul va crea circumstanțele necesare pentru stabilirea unor relații viabile între membrii săi, în vederea fondării unei comunități dedicate colaborării, creșterii relațiilor comerciale și modernizării constante a industriei vinului din regiune.

Proiectul WINET – Comerț și inovație în industria vinului este finanțat de Uniunea Europeană, prin Programul Operațional BLACK SEA BASIN 2014-2020. Acesta este implementat de Agenția de Investiții din Republica Moldova, în parteneriat cu Camera de Comerț și Industrie “Stara Zagora” (Bulgaria) și Camera de Comerț, Industrie și Agricultură, Tulcea (România). Perioada dezvoltării și implementării acestuia este aprilie 2019 – aprilie 2021.

img19009211

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!