ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Mai multe curse auto vor fi suspendate miercuri din cauza unui nou protest anunțat de transportatori

11:14 | 10.12.2019 Categorie: Societate

Chişinău, 10 dec. /MOLDPRES/. Mai multe curse auto vor fi suspendate miercuri, 11 decembrie, din cauza unui nou protest anunțat de transportatori. Aceștia se declară nemulțumiți de modul de examinare a cererii lor de a majora tariful pentru serviciile de transport, relatează MOLDPRES. 

Într-un comunicat remis presei de Asociația Patronală a Operatorilor de Transport Auto (APOTA) este menționat că la grevă vor participa în jur de 1500 unități de transport, dintre care aproximativ 350 vor fi în Piața Marii Adunări Naționale din capitală, iar restul vor staționa în alte localități din țară.

La începutul săptămânii trecute, APOTA a anunțat că a avut loc o rundă de negocieri din trei ședințe privind majorarea tarifului pentru transportul regulat de pasageri, în urma căreia au fost identificate mai multe măsuri care ar permite micșorarea costurilor operatorilor de transport, inclusiv excluderea controalelor abuzive, transparentizarea Ministerului Economiei și Infrastructurii și Agenției Naționale Transport Auto, combaterea transportului ilicit. Ca rezultat, APOTA a informat că a fost întocmit un proiect de Memorandum de înțelegere, semnarea căruia ar putea determina operatorii de transport să reducă cerința privind majorarea tarifului de la 92 bani per km la 74-76 bani per km. Memorandumul însă nu a fost încă semnat. 

Ministerul Economiei nu a venit deocamdată cu o reacție privind intenția transportatorilor de a protesta din nou în centrul capitalei. Aceștia au mai desfășurat anterior acțiuni similare.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!