ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Premierul Ion Chicu a participat la ședința Consiliului pentru problemele veteranilor

19:02 | 24.01.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 24 ian. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a participat vineri la ședința publică a Consiliului Național pentru problemele veteranilor de război, desfășurată la Casa Armatei. La ședință au luat parte cca 300 de veterani, informează MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

În cadrul ședinței au fost abordate problemele frecvente cu care se confruntă veteranii, precum accesul la tratamentul medical și serviciile de reabilitare, susținere în plasarea în câmpul muncii și formarea profesională, asigurarea medicală și suporturi materiale.

Participanții au decis formarea consiliilor în fiecare raion și crearea a 9 grupuri de lucru specializate, care se vor concentra pe comunicarea cu autoritățile publice, pe problema plăților și compensațiilor, pe probleme de sănătate și reabilitare, pe subiectul educației militar-patriotice și altele.

 „Sunt bucuros să mă aflu aici. Azi relansăm activitatea Consiliului național al veteranilor, care-i cel mai eficient instrument pentru soluționarea problemelor veteranilor. Avem peste 20 de mii de veterani. Problemele sunt grave și acumulate de-a lungul anilor. Am venit să discutăm cum rezolvăm problemele Dvs. și ale țării. Vă consider cei mai bravi bărbați ai neamului, să lăsăm politica, disensiunile, învrăjbirea și să ne unim. Vă asigur că vom face tot ce poate azi Guvernul”, a declarat premierul.

Secretarul Consiliului a prezentat un Plan de acțiuni pentru anii 2020-2023, care conține 50 de acțiuni pe toate subiectele abordate în cadrul ședinței.

Timp de o oră, prim-ministrul a răspuns la întrebările veteranilor.

În finalul ședinței, șeful Executivului a spus: „Nu voi face promisiuni pe care Guvernul nu le poate respecta. Mi-am notat problemele abordate de Dvs., toate vor fi examinate și le vom soluționa în măsura posibilităților”.

img20000635

img20000635

img20000635

img20000635

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!