ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat Planul de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anii 2020-2021

15:23 | 29.01.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Membrii Guvernului au aprobat în şedinţa de miercuri, 29 ianuarie, Planul de acțiuni privind siguranța rutieră pentru anii 2020-2021. Acesta prevede mai multe acţiuni preconizate în perioada de referinţă, care au scopul să îmbunătăţească situaţia în traficul naţional, transmite MOLDPRES.

Potrivit deciziei Executivului, la nivel naţional va fi instituită o platformă de comunicare în domeniul siguranței rutiere, de elaborarea căreia vor fi responsabile autorităţile centrale şi cele locale, mediul academic şi organizaţii neguvernamentale.

De asemenea, planul prevede îmbunătățirea sistemului de management integrat al acțiunilor instituțiilor specializate de intervenție în cazul accidentelor rutiere, cum ar fi: îmbunătățirea dotării serviciilor de urgență cu autospeciale pentru descarcerare, ambulanțe; adoptarea sistemului MAIS – Scala Maximum Abreviată a Leziunilor ş.a.

Pe de altă parte, planul include măsuri pentru elaborarea și implementarea proiectelor-pilot privind amenajarea pistelor pentru pietoni şi biciclişti; identificarea, cercetarea şi reabilitarea sectoarelor cu risc sporit de producere a accidentelor rutiere cu implicarea bicicliştilor, conducătorilor de scutere, pietonilor, inclusiv a copiilor; evaluarea activităţii şoferilor, inclusiv celor cu experienţă, precum şi a şcolilor auto etc.

Cheltuielile aferente implementării Planului de acțiuni menționat vor fi suportate din contul și în limitele bugetului anual, precum și din alte surse conform legislației. Controlul asupra executării hotărârii se pune în sarcina Ministerului Economiei și Infrastructurii.

img20000763

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!