ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a aprobat un plan de organizare a acţiunilor consacrate celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei

16:46 | 05.02.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 5 feb. /MOLDPRES/. Decizia cu privire la organizarea şi desfăşurarea acţiunilor consacrate celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei a fost aprobată  miercuri, 5 februarie, la şedinţa cabinetului de miniştri, transmite MOLDPRES.

Pentru buna organizare şi desfăşurare a programului, guvernul a creat un Grup de lucru, prezidat de prim-ministrul Ion Chicu, care va include membri ai executivului, primarul capitalei, reprezentanţi ai structurilor de forţă, ai organizaţiilor de veterani şi societatea civilă.

De asemenea, membrii guvernului au aprobat  Planul naţional de acţiuni consacrate celei de-a 75-a aniversări a Zilei Victoriei şi comemorării eroilor căzuţi pentru independenţa Patriei. Acesta prevede un şir de măsuri, cu derulare la Chişinău şi în localităţile ţării, în cadrul mai multor obiective istorice, culturale, muzee, instituţii de învăţământ ş.a.

Realizarea acţiunilor incluse în Planul naţional se va efectua din contul şi în limitele mijloacelor autorităţilor responsabile, precum şi din alte surse, conform legislaţiei. De asemenea, se recomandă autorităţilor administraţiei publice locale să identifice mijloacele financiare necesare pentru realizarea acţiunilor prevăzute în Planul naţional.

img20001002

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!