ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moratoriul la cetățenie prin investiții se prelungește

15:56 | 21.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 21 feb. /MOLDPRES/. Guvernul propune prelungirea moratoriului pe cetățenie prin investiție până în anul 2021, transmite MOLDPRES.

Premierul Ion Chicu a declarat vineri, într-o conferință de presă, că executivul va propune prelungirea moratoriului pentru programul Cetățenie prin investiție până în anul 2021. Un proiect în acest sens va fi votat săptămâna viitoare de către Cabinetul de miniștri, după care va fi prezentat Parlamentului.

În opinia lui Chicu, „verificările pentru candidații la cetățenie sunt cu mult mai stricte decât procedura obișnuită”, totuși, prim-ministrul consideră că „riscurile și avantajele prelungirii acestei legi sunt egale, inclusiv din punct de vedere financiar”.

„Am elaborat un proiect de lege care prevede acest moratoriu, vom aproba acest proiect săptămâna viitoare la ședința Guvernului și sperăm că Parlamentul, la rândul lui, îl va accepta”, a declarat Chicu.

Proiectul de lege privind abrogarea legii Cetățenie prin investiție a fost exclus de pe ordinea de zi a ședinței de joi a Parlamentului. Deputatul Alexandru Jizdan a declarat că raportul Comisiei securitate naţională, apărare şi ordine publică la această temă nu este gata. Tot ieri a expirat moratoriul instituit pe programul respectiv.

img20001509

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!