ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

În bulevardul Ștefan cel Mare din Chișinău au fost îngropați șapte milioane de euro, susține primarul capitalei

12:37 | 28.02.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 28 feb. /MOLDPRES/. Primăria Chișinău a primit rezultatele unui audit extern independent cu privire la reparația bulevardului Ștefan cel Mare din capitală. Primarul Ion Ceban afirmă că datele cuprinse acolo vorbesc despre delapidări, transmite MOLPRES.

În cadrul unei emisiuni televizate, primarul general al municipiului Chișinău, Ion Ceban, a declarat că a primit rezultatele unui audit extern independent cu privire la reparația bulevardului Ștefan cel Mare și datele arată că, în timpul reparației arterei principale a orașului, s-au spălat șapte milioane de euro.

„Pot spune, cu toată responsabilitatea, că cineva a îngropat 7 milioane de euro în timpul reparației bulevardului Ștefan cel Mare. Asfaltul în stații și în alte locuri nu este bun din cauza creșterii procentului de bitum și a nerespectării standardelor tehnice”, a declarat Ceban.

Edilul capitalei a adăugat că instituția municipală a întreprins o serie de proceduri legale la această temă.

În luna noiembrie 2019, primăria capitalei a dispus examinarea reparației bulevardului Ștefan cel Mare, pentru acest lucru fiind colectate bucăți de asfalt pentru a se face testări.

Reparația bulevardului Ștefan cel Mare din Chișinău a început în 2015, ca parte a unui proiect de reabilitare a șase străzi din capitală. Chiar dacă lucrările de pe bulevard au fost finalizate în 2017, certificatul de acceptare nu a fost semnat, deoarece au fost descoperite deficiențe, asfaltul în multe locuri fiind puternic deformat.

img20001752

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!