ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

China este dispusă să acorde asistența necesară în contextul coronavirusului

19:19 | 12.03.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 mar. /MOLDPRES/. Prim-ministrul Ion Chicu a avut joi o întrevedere cu Ambasadorul Extraordinar și Plenipotențiar al Republicii Populare Chineze în R. Moldova, Zhang Yinghong, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Guvernului.

A fost abordat un spectru larg de subiecte referitoare la relaţiile bilaterale și făcut un schimb de informații cu privire la măsurile întreprinse de Guvernele Moldovei și Chinei în vederea prevenirii răspândirii COVID-19. 

„Urmăm cu strictețe recomandările OMS. Este importantă experiența colegilor noștri din alte state în administrarea pandemiei COVID-19. Ne gândim și la efectele economice ale pandemiei. Vom continua proiectele investiționale masive în infrastructură, pentru a amortiza efectele crizei. Lucrăm la identificarea unor linii de creditare pentru sectorul privat”, a spus Ion Chicu.

Zhang Yinghong a reiterat disponibilitatea Guvernului chinez de acordare a ajutorului tehnic și informațional necesar. „Am acumulat destulă experiență în aceste două luni. Situația din China s-a ameliorat, întreprinderile își reiau activitatea”, a spus Ambasadorul.

Guvernul Chinei oferă Republicii Moldova un lot de o mie de teste pentru depistarea COVID-19, care vor ajunge curând.

img20002223

img20002223

img20002223

img20002223

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!