ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

BEI va susţine întreprinderile mici şi mijlocii din Republica Moldova

13:21 | 08.04.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 8 apr. /MOLDPRES/. Finanțarea întreprinderilor mici și mijlocii pentru depășirea crizei pandemice și derularea proiectelor în domeniile energiei și infrastructurii de transport cu suportul Băncii Europene de Investiții (BEI) au fost temele abordate în cadrul unei ședințe online, cu participarea ministrului Economiei și Infrastructurii, Sergiu Railean, și șefului reprezentanței BEI în Republica Moldova, Antonio Castillo, transmite MOLDPRES.

În cadrul discuției au fost trecute în revistă proiectele susținute de BEI și stadiul de implementare a acestora. Astfel, părțile s-au referit la reabilitarea rețelelor de transport electric, restructurarea liniilor de cale ferată, interconectarea sistemelor electroenergetice ale Republicii Moldova și României, îmbunătățirea eficienței energetice a clădirilor publice și rezidențiale, liniile operaționale de creditare ale BEI din sistemul bancar al Republicii Moldova.

Ministrul Economiei și-a exprimat gratitudinea pentru suportul continuu oferit Republicii Moldova de Banca Europeană de Investiții în realizarea proiectelor de importanță strategică în diferite domenii, evidențiind pe cele menite să consolideze securitatea energetică a țării.

La rândul său, Antonio Castillo a dat asigurări privind continuarea proiectelor inițiate și extinderea portofoliului de credite. Totodată, reprezentantul instituției financiare europene a menționat oportunitățile de susținere a economiei reale prin noul program al UE pentru țările Parteneriatului Estic, menit să asigure atenuarea impactului socioeconomic al pandemiei COVID-19. În context, a subliniat că BEI este una din instituțiile financiare care va participa la mecanismul de acordare a sprijinului prin acest program.

img20003011

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!