ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Deblocarea exporturilor moldovenești pe piața rusă se datorează eforturilor președintelui, susține ambasadorul Rusiei la Chișinău

15:54 | 08.07.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 8 iul. /MOLDPRES/. Revenirea mărfurilor moldovenești pe piața rusă se datorează eforturilor președintelui Igor Dodon și ale actualului cabinet de miniștri. Declarația a fost făcută de ambasadorul Federației Ruse la Chișinău, Oleg Vasnețov,  într-un interviu pentru agenția rusă TASS, comunică MOLDPRES.

În interviu diplomatul menționează că Rusia nu impune un vector extern de dezvoltare Moldovei, își va proteja întotdeauna interesele. El a amintit că partenerii de la Chișinău au fost avertizați la Moscova că punerea în aplicare a acordurilor UE semnate de guvernul moldovean în 2014 va avea un impact negativ asupra întregii game de legături economice cu Rusia, care a fost principala piață a produselor moldovenești de mai mulți ani.

„Nu am fost auziți și guvernul rus a fost nevoit să introducă restricții pentru importul mai multor produse moldovenești”, a spus oficialul.

Potrivit acestuia, Rusia s-a opus întotdeauna creării de noi linii de divizare atât în ​​Europa, cât și în întreaga lume. "Nu căutăm dușmani și suntem deschiși pentru o cooperare reciproc benefică cu toate țările. În același timp, așa cum au demonstrat în mod clar evenimentele din ultimii ani, nu vom face compromisuri cu interesele securității naționale”, a specificat diplomatul.

El a menționat că dorința conducerii moldovenești de a extinde domeniul de cooperare bilaterală cu Rusia este privită bine la Moscova."Perioada dificilă a trecut, când interacțiunea dintre țările noastre s-a dezvoltat în principal datorită reuniunilor șefilor de stat. În ultimele luni, aceasta s-a extins activ la nivelul parlamentelor, guvernelor și regiunilor. La Moscova, conducerea Moldovei este binevenită. În ciuda dificultăților, suntem pregătiți să construim dialogul pe o bază solidă a Tratatului de prietenie și cooperare între țările noastre, semnat în 2001", a conchis Vasnețov, accentuând că în ultimele luni exportul de produse moldovenești în Rusia a crescut.

img20005501

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!