ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria Chişinău intenţionează să reia în regim obişnuit procesul educaţional din capitală

13:11 | 21.09.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 21 sep. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va analiza posibilitatea reluării procesului educațional în instituțiile de învățământ municipal în condiții de activitate obișnuită. Cu o solicitare în acest sens a venit primarul general, Ion Ceban, în cadrul ședinței operative de astăzi a serviciilor Primăriei capitalei, transmite MOLDPRES.

Edilul a precizat că în adresa municipalității parvin solicitări de clarificare a situației privind reluarea procesului obișnuit de activitate în școli și grădinițe. „Cererea mea vine în contextul în care noi impunem în instituţiile de învăţământ respectarea strictă a măsurilor de prevenire a infectării cu COVID-19, în timp ce în zonele de agrement, localuri publice şi în transportul public aglomeraţia e la ea acasă, iar oamenii parcă nici nu au auzit despre coronavirus şi distanţă socială", a declarat Ion Ceban.

Conform ultimelor date, în cele 147 de instituții de învățământ primar şi secundar din municipiu se atestă următoarea situație: elevi bolnavi - 106, în autoizolare - 1669; cadre didactice - 74, autoizolare - 43; cadre nedidactice - 20, autoizolare - 11. Totodată, în regim de carantină se află 48 clase din 23 de instituții.

Primăria Chișinău a adresat un apel părinților care au copii instituționalizați în școlile și grădinițele din capitală, în care cere respectarea măsurilor luate de instituțiile educaționale privind prevenirea și stoparea răspândirii virusului COVID-19.

img20007502

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!