ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1160 de șoferi s-au ales cu amenzi în weekend

14:19 | 26.10.2020 Categorie: Social

Chișinău, 26 oct. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, peste 1160 de șoferi au fost documentați de angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică /INSP/ conducând cu abateri legale, dintre care, 457 de conducători auto au depășit limita de viteză, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor INSP, tot în weekend, 23 de șoferi au fost depistați la volan în stare de ebrietate, iar 184 nu au respectat indicatoare de semnalizare rutieră. Alți 133 de conducători auto au încălcat regulile de oprire și acordare de prioritate pietonilor, iar 29 nu aveau cuplată centura de siguranță.

Totodată, inspectorii de patrulare au intervenit la 129 de solicitări din partea șoferilor și cetățenilor parvenite la numărul de urgență 112, dintre care 17 țineau de menținerea ordinii publice.

În acest context, Inspectoratul Național de Securitate Publică atenționează că șofatul în stare de ebrietate, cât și depășirea limitei de viteză reprezintă principale cauze ale producerii accidentelor rutiere.

foto: telegraph.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!