ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

CEC: Scrutinul prezidențial de astăzi poate fi considerat valabil

18:00 | 01.11.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 1 nov. /MOLDPRES/. Până la ora 18.00, peste 1 mln 100 mii de alegători, sau 40 la sută, și-au exprimat dreptul la vot. Odată cu depășirea cifrei de o treime de alegători, scrutinul poate fi considerat valabil, comunică MOLDPRES.

Președintele CEC, Dorin Cimil, a anunțat în cadrul unui briefing că, la alegerile din 2016, până la această oră, fusese înregistrată o prezență de peste 50 al sută. El a specificat că circa 54 la suta din alegătorii care au votat astăzi sunt femei, iar cei mai activi sunt votanții de peste 56 de ani. Cei mai pasivi, ca și la scrutinele anterioare, sunt tinerii cu vârste de până la 25 de ani.

Șeful de la CEC a precizat că la secțiile de vot deschise peste hotarele țării au votat deja peste 106 mii de cetățeni. “Au fost deschise fără incidente toate cele 16 secții din SUA și Canada. Totodată, deja au fost închise secțiile de vot de la Baku, unde au votat 26 alegători și din Surgut, Federația Rusă. Aglomerații au fost înregistrate la mai multe secții de vot din Canada, Israel, Franța, Germania, Italia, Cehia și România”, a spus Cimil.

Conform sursei citate, cel mai activ s-a votat în secțiile de vot din Londra și Paris. Iar în cele 42 de birouri deschise pentru cetățenii din stânga Nistrului și-au exercitat dreptul la vot peste 14 mii de persoane.

CEC a menționat că până la această oră a recepționat patru sesizări.

Cetățenii mai au la dispoziție încă trei ore pentru a-și exprima dreptul la vot. Primele date preliminare privind rezultatele scrutinului vor fi prezentate în jurul orei 22.00.

img20008655

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!