ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Turul doi al alegerilor prezidențiale va avea loc pe 15 noiembrie

17:03 | 04.11.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 4 nov. /MOLDPRES/. Pe 15 noiembrie, în R. Moldova va avea loc cel de-al doilea tur de scrutin pentru alegerile Președintelui. Astăzi, Comisia Electorală Centrală /CEC/ a aprobat textul și modelul buletinului de vot și a dispus începerea tipăririi acestora, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei CEC, în urma alegerilor prezidențiale din 1 noiembrie 2020, niciunul dintre candidații la funcția de Președinte al Republicii Moldova nu a întrunit cel puţin jumătate din voturile alegătorilor. Astfel, conform prevederilor legale, a fost stabilită desfășurarea turului doi, ce va avea loc pe 15 noiembrie 2020.

Al doilea tur de scrutin se organizează pentru primii doi candidați stabiliți în ordinea descreșterii numărului de voturi obținute în primul tur, după cum urmează: Sandu Maia, desemnată de Partidul Politic „Partidul Acțiune și Solidaritate"; Dodon Igor, candidat independent.

În acest context, a fost aprobat textul şi modelul buletinului de vot pentru turul al doilea de scrutin, care va conține două patrulatere, având lungimea de 112 mm și lățimea de 140 mm.

Procesul de tipărire a buletinelor de vot a demarat tot astăzi.

Totodată, Comisia a decis și majorarea tirajului buletinelor de vot pentru cel de-al doilea tur de scrutin prezidențial pentru secțiile de votare din străinătate. Astfel, tirajul buletinelor de vot care vor ajunge în cele 139 secții din afara țării va fi de 671 500, dintre care 583 100 - în limba română și 88 400 - în limba rusă.

img20008742

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!