ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O comisie parlamentară va elucida subiectul „spălătoriei rusești”

10:31 | 25.11.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 25 nov. /MOLDPRES/. Parlamentul va constitui Comisia de anchetă pentru elucidarea tuturor circumstanțelor care au dus la „spălătoria” banilor murdari în proporții deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova. O hotărâre în acest sens a fost adoptată astăzi de Comisia juridică, numiri și imunități, comunică MOLDPRES.

Potrivit proiectului examinat astăzi, comisia de anchetă va antrena în activitatea sa toate autorităţile statului responsabile și va audia părțile şi persoanele implicate. În termen de 90 de zile, aceasta va prezenta Parlamentului raportul cu privire la elucidarea circumstanțelor privind spălarea banilor murdari în proporție deosebit de mari prin intermediul judecătoriilor și instituțiilor financiar-bancare din Republica Moldova, începând cu anul 2010.

Comisia va avea nouă membri, deputați de la toate fracțiunile parlamentare. Proiectul de hotărâre urmează a fi dezbătut în ședința plenară a Parlamentului.

foto: Parlament

img20009300

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!