ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Ministrul Afacerilor Interne a prezentat raportul de activitate a instituției

17:35 | 07.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Afacerilor Interne, Pavel Voicu, a prezentat astăzi raportul de activitate a instituției, comunică MOLDPRES.

În cadrul unei conferințe, șeful de la Interne, a menționat că raportul era pregătit pentru a fi prezentat azi dimineață în plenul Legislativului, însă ședința la care trebuia să fie examinată moțiunea asupra activității MAI, nu a avut loc din lipsă de cvorum.

„Noi ne-am pregătit împreună cu secretarii de stat și chiar ne-am dorit să prezentăm din prima sursă rezultatele obținute de toate subdiviziunile instituției”, a spus Voicu.

El a precizat că în ultimul an situația criminogenă s-a îmbunătățit, fiind înregistrate cu 16,8% mai puține infracțiuni decât în 2019. Și rata criminalității s-a diminuat cu 12%.

Șeful de la interne a ținut să precizeze că în ceea ce ține de răpirea cetățenilor moldoveni de către forțele separatiste transnistrene, asemenea cazuri au avut loc și anii trecuți, însă poliția nu poate întreprinde măsuri de investigației pe teritoriul necontrolat de instituțiile statului.

Moțiunea simplă împotriva Ministerului Afacerilor Interne depusă de deputații Platformei DA și PAS a eșuat astăzi din lipsă de cvorum.

img20009711

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!