ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Drumarii supraveghează traseele publice în condiții de iarnă

17:47 | 07.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 7 dec. /MOLDPRES/. În nordul și centrul țării, pe drumurile publice naționale, au fost efectuate lucrări de patrulare și de combatere a lunecușului, după ce pe teritoriul Republicii Moldova a fost înregistrată ceață, pe alocuri lunecuș, transmite MOLDPRES cu referire la Administrația de Stat a Drumurilor (ASD).  

Potrivit instituției, în procesul tehnologic au fost antrenate 17 utilaje speciale cu participarea a 20 de muncitori rutieri.

În noaptea de 6 spre 7 decembrie, pe întreg teritoriul țării au fost înregistrate temperaturi scăzute, în zona de sud au căzut ninsori slabe. „Astfel, în centrul și sudul țării s-au desfășurat lucrări de patrulare și de combatere a lunecușului, cu implicarea a 28 de utilaje speciale și 65 de muncitori rutieri”, indică ASD.

Conform sursei citate, în prezent, în ţară nu sunt sectoare de drum blocate, circulația rutieră pe drumurile naționale se desfășoară în condiții de siguranță. Lucrările de patrulare și combatere a lunecușului continuă.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului Circulației Rutiere în vigoare referitor la dotarea automobilelor și conducerea pe timp de
iarnă. În cazul dificultăților în trafic, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

În următoarele 24 de ore, în ţară se așteaptă până la 8 grade de ger, noaptea, şi între minus 3 – plus 2 grade Celsius, ziua. Mâine, în centrul şi sudul țării se așteaptă precipitații sub formă de zăpadă şi lapoviță, conform Serviciului Hidrometeorologic de Stat. 

foto: ASD

img20009715

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!