ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

R. Moldova va semna un acord cu Corporația Financiară Internațională pentru reforma climatului investițional

15:47 | 16.12.2020 Categorie: Economie

Chişinău, 16 dec. /MOLDPRES/. Miniștrii de la Chişinău au aprobat astăzi decizia cu privire la inițierea negocierilor asupra Acordului de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională în vederea realizării proiectului „Reforma climatului investițional în Republica Moldova, faza II”, transmite MOLDPRES.

Potrivit hotărârii, pentru negocierea proiectului Acordului de cooperare dintre Guvernul Republicii Moldova și Corporația Financiară Internațională în vederea realizării proiectului „Reforma climatului investițional în Republica Moldova, faza II”, se împuternicește o delegație oficială, condusă de Tatiana Nistorică, secretar de stat la Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului (MADRM).

Acordul are ca scop sporirea competitivității pe piață a sectorului privat şi exporturilor agricole prin deschiderea pieței Uniunii Europene pentru produse de origine animală (carne de pasăre, ouă, lapte şi produse lactate) şi consolidarea capacităților de export în sectorul horticol. Totodată, un obiectiv major îl constituie soluționarea problemelor investitorilor în vederea facilitării investițiilor şi re-investițiilor, soluționarea lipsei informațiilor financiare despre potențiale entități în care s-ar face investiții şi potențiali parteneri de afaceri.

Acordul de Cooperare se prevede a fi semnat la nivel interguvernamental. În vederea atingerii scopului propus, Acordul prevede activități aferente fortificării sistemului de siguranță a alimentelor în Republica Moldova, inclusiv a capacităților de laborator, sistemelor IT şi bazei normative privind trasabilitatea şi siguranța produselor de origine animală; susținerea dialogului public-privat prin intermediul Consiliului Economic pe lângă prim-ministru şi transparentizarea sectorului privat prin crearea Depozitarului situațiilor financiare.

Această hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

foto: agroexpert.md

img20010010

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!