ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Clădirile din centrul istoric al Chișinăului ar putea fi restaurate

15:44 | 17.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, propune scutirea de impozite municipale pentru agenții economici care vor restaura fațadele clădirilor istorice în care își desfășoară activitatea, transmite MOLDPRES.

Într-o postare pe rețelele de socializare, Ceban a anunțat că își dorește ca vechile clădiri din centrul orașului să nu își piardă din farmecul istoric și a propus ca agenții economici care vor restaura fațadele clădirilor istorice în care își desfășoară activitatea să fie scutiți de impozitele municipale.

„În Chișinău avem acele clădiri istorice în centrul orașului, în cadrul cărora sunt amenajate restaurante, hotele, patiserii, diverse magazine. Ne propunem ca aceste clădiri să fie restaurate. În acest sens, vom face partea motivantă prin care aceste monumente istorice să poată fi renovate. Ne gândim să venim cu unele scutiri la anumite impozite, pentru a încuraja acest lucru și ca agenții economici să participe la restaurarea fațadelor”, a anunțat edilul Chișinăului.

Potrivit lui Ceban, „clădirile vechi din centrul orașului nu trebuie să-și piardă din farmecul istoric, nu trebuie să vedem diverse anunțuri pestrițe, ci clădirea în toată splendoarea sa istorică”.

foto: pages.md

img20010068

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!