ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Cooperarea moldo-elenă a fost discutată de miniștrii de Externe ai R. Moldova și Greciei

17:23 | 17.12.2020 Categorie: Oficial

Chişinău, 17 dec. /MOLDPRES/. Dosarele curente în relația bilaterală, afaceri europene, calendarul vizitelor la nivel înalt, problematica transnistreană și colaborarea în cadrul organizațiilor regionale și internaționale au fost temele principale abordate în cadrul discuției telefonice a ministrului Afacerilor Externe și Integrării Europene, Aureliu Ciocoi, cu omologul său din Republica Elenă, Nikos Dendias, informează MOLDPRES cu referire la Serviciul de presă al MAEIE.

În cadrul discuției telefonice, cei doi miniștri de externe au făcut o prezentare a subiectelor actuale aflate pe agenda bilaterală, regională și a perspectivelor de cooperare multilaterală. A fost exprimat interesul ambelor părți de a avansa dialogul politico-diplomatic prin organizarea în timpul apropiat a unor vizite de nivel înalt în ambele capitale.

În acest context, șeful diplomației moldovene a transmis invitația omologului său elen de a întreprinde o vizită la Chișinău la începutul anului viitor, invitație acceptată, detaliile vizitei urmând a fi coordonate pe canale diplomatice.

Ministrul Aureliu Ciocoi a transmis aprecieri pentru sprijinul autorităților elene în ceea ce priveşte susţinerea perspectivelor europene ale Republicii Moldova și, în context, a exprimat interesul pentru desfășurarea, la Chișinău, a următoarei runde a consultărilor politice interministeriale moldo-elene în domeniul integrării europene.

În plan regional, diplomații au efectuat și un schimb de opinii cu privire la Parteneriatul Estic, cooperarea în cadrul Organizației de Cooperare Economică la Marea Neagră, fiind apreciată contribuția înaltă a ambasadorului Michael B. Christides, secretarul general al organizației la dezvoltarea inițiativelor regionale.

Aureliu Ciocoi și Nikos Dendias au subliniat necesitatea consolidării relațiilor comercial-economice și aprofundării cooperării sectoriale, convenind asupra organizării a celei de-a 4-a ședințe a Comisiei interguvernamentale pentru cooperare economică, comercială și tehnico-științifică.

foto: MAEIE

img20010072

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!