ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Șahul ar putea fi studiat opțional în instituțiile de învățământ primar

15:22 | 22.12.2020 Categorie: Sport

Chişinău, 22 dec. /MOLDPRES/. Printre orele opționale care se învață în clasele primare va fi introdusă și predarea șahului, transmite MOLDPRES.

Ministrul Educației, Culturii și Cercetării, Lilia Pogolșa și secretarul de stat în domeniul tineretului și sportului, Ivan Gheorghiu au avut luni o întrevedere cu secretarul general al Federației de Șah al Republicii Moldova, Valeriu Coadă și managerul relații internaționale a Federației de Șah Sergiu Bargan. Principalele subiecte abordate în cadrul întrevederii au vizat elaborarea programului de predare a șahului în învățământul primar din contul orelor opționale ale clasei I-a; formarea cadrelor didactice care vor preda disciplina opțională Șah elevilor din clasa I; realizarea proiectelor de amenajare și dotare cu echipament necesar a sălilor specializate pentru predarea orelor de șah în instituțiile de învățământ general; implicarea activă a elevilor în campionatele și turneele de șah, și altele.

Lilia Pogolșa a declarat că Ministerul Educației, Culturii și Cercetării este deschis pentru susținerea și promovarea șahului printre tineri, deoarece acest sport dezvoltă memoria, gândirea logică, observația, analiza, îmbunătățește concentrarea și promovează imaginația și creativitatea.

În context, participanții la discuții au vorbit despre necesitatea elaborării curriculumului la disciplina opționale Șah pentru clasa I și organizarea seminarelor și cursurilor de formare continuă a cadrelor didactice. La final, părțile au convenit asupra intensificării relațiilor de colaborare în vederea susținerii studierii  șahului în instituțiile de învățământ primar.

foto: MECC

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!