ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Președintele României, Klaus Iohannis vine mâine la Chișinău

15:30 | 28.12.2020 Categorie: Politică

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/.Președintele României, Klaus Iohannis, va efectua marți, 29 decembrie o vizită oficială la Chișinău la invitația Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu, comunică MOLDPRES.

Potrivit unui comunicat, emis de Administrația prezidențială de la București, aceasta va fi prima vizită la nivel înalt, primită la Chișinău de Maia Sandu după preluarea mandatului de Președinte.

“Vizita Președintelui României la Chișinău va oferi cadrul pentru transmiterea unui puternic mesaj de susținere pentru noul Președinte al Republicii Moldova, într-un moment istoric pentru parcursul european al Republicii Moldova, precum și un mesaj de sprijin pentru cetățenii Republicii Moldova, în efortul de democratizare, de implementare ireversibilă a principiilor statului de drept și de consolidare atât a parcursului european, cât și a relațiilor privilegiate cu România”, se arată în comunicat.

Conform surse citate, în cadrul vizitei vor fi abordate aspecte referitoare la sprijinul României pentru cetățenii Republicii Moldova, inclusiv în contextul pandemiei de COVID-19, și respectiv pentru susținerea dezvoltării economice și sociale a Republicii Moldova. Totodată, cei doi urmează să adopte o Declarație comună, prin care se urmărește consolidarea parteneriatului strategic bilateral.

foto: romania-insider.com

img20010323

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!