ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Proiectul bugetului municipiului Chișinău va fi votat în două lecturi

15:53 | 28.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 28 dec. /MOLDPRES/.Consiliul Municipal Chișinău a votat astăzi un proiect de hotărâre prin care bugetul muncipiului Chișinău va fi votat în două lecturi, transmite MOLDPRES.

Administtrația municipiului Chișinău a pregătit Consiliului Municipal un proiect de decizie privind aprobarea bugetului pentru anul 2021, în două lecturi, printr-un singur vot. Consilierul municipal Veronica Herța a susținut că bugetul trebuie aprobat prin votarea a două proiecte diferite: un proiect pentru prima lectură și altul pentru lectura a doua. După dezbateri îndelungate consilierii municipali au aprobat un proiect de decizie prina care vor fi pregătite două proiecte de decizii separate.

În același timp, mai mulți consilieri municipali au declarat în timpul dezbaterilor că proiectul bugetului municipal pentru anul 2021 nu le-a fost transmis. Procesul de consultare publică a bugetului municipal pentru anul viitor s-a încheiat astăzi, 28 decembrie.

Proiectul de buget pe anul 2021 prevede venituri în sumă de 4,66 miliarde de lei, inclusiv transferuri de la bugetul de stat 2,64 miliarde lei și cheltuieli în sumă de 5,95 miliarde de lei. Soldul bugetar (deficit) preconizat este de 1,28 miliarde de lei.   

 

foto: ntv.md

 

 

img20010334

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!