ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

34 de aparate de ventilare pulmonară pentru pacienții cu COVID-19 au fost oferite R. Moldova de UE

17:15 | 29.12.2020 Categorie: Societate

Chişinău, 29 dec. /MOLDPRES/.34 de aparate de ventilare pulmonară pentru pacienții cu COVID-19 în stare gravă și 41 de monitoare pentru pacienți au fost livrate astăzi în Republica Moldova cu suportul Uniunii Europene și Organizației Mondiale a Sănătății, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, valoarea echipamentului medical este de aproximativ 1 milion euro și este una dintre cele mai mari donații din partea Uniunii Europene și OMS. Aceasta urmează a fi repartizată conform necesităților spitalelor din țară pentru a putea face față numărului de pacienți internați cu COVID-19 în stare gravă. De asemenea, la Chișinău au ajuns consumabilele pentru echipamentul medical donat anterior, cele 356 de concentratoare de oxigen și 210 pulsoximetre, pentru a asigura asistență medicală neîntreruptă și de calitate pentru copii și maturi.

Donația face parte din răspunsul Uniunii Europene și al Organizației Mondiale a Sănătății la pandemia COVID-19, ce a înregistrat până la ora actuală peste 79,9 milioane de cazuri în 216  țări și teritorii în întreaga lume. Până la 29 decembrie 2020, în Republica Moldova s-au înregistrat 141.924 cazuri.

 

foto: moldpres.md

img20010360

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!