ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

La Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală au fost prezentate rezultatele unui proiect pentru persoane cu dizabilități

10:04 | 30.12.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 dec. /MOLDPRES/. Alianța ”Infonet” și Muzeul Național de Etnografie și Istorie Naturală, în colaborare cu partenerii proiectului „Acces egal, bazat pe drepturile omului, al persoanelor cu dizabilități de vedere și auz la patrimoniul muzeal”,  a organizat ieri un eveniment de prezentare a condițiilor de accesibilitate, realizate în cadrul expoziției Sala 2. Natura, informează MOLDPRES.

Solicitat de agenție, directorul instituției gazdă, Petru Vicol, a menționat că Muzeul Național de Etnografie și Iistorie Naturală este prima instituție  care implementează un proiect de accesibilitate  a persoanelor  cu dizabilități și de vedere, și de auz  la patrimoniul național. ”Sperăm că acest proiect va avea continuitate,  oferind persoanelor cu dizabilități  acces la expoziția permanentă ”Omul, natura și cultura” , a subliniat Petru Vicol.

La rândul său, directorul executiv al Alianței ”Infonet” , Victor Koroli, a afirmat că sala are mai multe componente importante: înălțimile Nistrului,  codrii, bălțile,  stepa și harta-machetă a R. Moldova. ”Textul aferent al fiecărei expoziții  componente a fost tradus în limbaj mimico-gestual în limbile rusă, franceză și engleză. În așa mod, tratarea de la egal la egal a persoanelor cu dizabilități poate aduce beneficii economice întregii societăți”, a specificat directorul executiv al Alianței ”Infonet”.

 

foto: moldpres.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!