ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Membrii Comisiei naționale pentru acordarea îndemnizațiilor de merit s-au întrunit în ședință

09:57 | 30.12.2020 Categorie: Cultură

Chişinău, 30 dec. /MOLDPRES/. Ministrul Educației, Culturii și Cercetării Lilia Pogolșa și președintele Comisiei parlamentare cultură, educație, cercetare, tineret și mass-media, Adrian Lebedinschi au prezidat ședința Comisiei naționale pentru acordarea îndemnizațiilor de merit, informează MOLDPRES.

Potrivit MECC, principalele subiecte abordate în cadrul discuțiilor au vizat alegerea noului președinte al Comisiei și examinarea dosarelor și aprobarea candidaturilor înaintate pentru acordarea îndemnizațiilor de merit etc.

În debutul ședinței, ministrul Lilia Pogolșa a vorbit despre importanța reînnoirii cadrului normativ privind acordarea îndemnizației de merit și necesitatea întrunirii trimestriale a Comisiei naționale pentru acordarea îndemnizațiilor de merit.

Indemnizația de merit se acordă celor mai prolifice personalități ale culturii naționale în următoarele domenii: creație muzicală, creație interpretativă, creație cinematografică, creație literară, artă plastică, artă teatrală, arhitectură, patrimoniu cultural național mobil și imobil. 

În context, președinții Uniunilor Arhitecților, Artiștilor Plastici, Cineaștilor, Compozitorilor și Muzicologilor, Muzicienilor, Scriitorilor și Uniunii Teatrale au prezentat candidaturile înaintate pentru acordarea îndemnizațiilor de merit în anul 2021. 

Achitarea indemnizației de merit se efectuează din bugetul de stat, în limitele alocațiilor bugetare aprobate pe anul respectiv.

 

foto: moldpres.md

img20010367

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!