ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

S-a stins din viață jurnalistul și prezentatorul de la Radio Moldova Alexei Revenco

13:37 | 11.01.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 11 ian. /MOLDPRES/. Jurnalistul și prezentatorul de la Radio Moldova, Alexei Revenco, Maestru în Artă, deținător al Ordinului ”Gloria Muncii” s-a stins din viață astăzi, 11 ianuarie, la ora 6 dimineața, informează MOLDPRES

Vestea tristă a fost anunțată de jurnalista și cântăreața Veta Ghimpu-Munteanu pe pagina sa de Facebook.

Alexei Revenco a devenit om de radio după ce, la vârsta de 20 de ani, după vreo trei etape de concurs, a fost acceptat pentru funcția de crainic stagiar la postul național de radio „Radio Moldova”. Alexei Revenco a început să lucreze în Radio, fiind în ultimul an de studii la Academia de Arte Frumoase, pe atunci Institutul de Arte Gavriil Muzicescu. De atunci, peste 43 de ani i-a dedicat activității radiofonice.

A prezentat emisiuni din diverse domenii, teatru la microfon, a fost vocea pentru diverse spoturi și promo-uri. Vocea lui Alexei Revenco s-a remarcat și în seriale sau filme difuzate la TV. Oamenii de artă îl cunosc și de la concertele sau evenimentele în cadrul cărora participa în calitate de prezentator.

Alexei Revenco trebuia să prezinte și evenimentul de învestire a Președintelui Republicii Moldova, Maia Sandu. Pe 23 decembrie însă a fost internat, împreună cu soția sa, prezentatoarea radio Maricica Munteanu, fiind confirmați pozitiv la COVID-19.

În 2007 lui Alexei Revenco i-a fost conferit titlul de Maestru în Artă, iar în 2010 a fost decorat cu Ordinul „Gloria Muncii” pentru activitatea de redactor-prezentator în Departamentul Actualităţi Radio.

 

foto: zdg.md

 

img21000127

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!