ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primăria municipiului Chișinău aplică în 2021 un meniu unic pentru hrana copiilor de grădiniță

15:36 | 12.01.2021 Categorie: Social

Chişinău, 12 ian. /MOLDPRES/.Primăria municipiului Chișinău informează că de la începutul anului curent, în grădinițele din capitală este aplicat meniul unic pentru alimentația copiilor, transmite Moldpres.

Administrația publică locală a anunțat că în anul 2021 în instituțiile de educație timpurie va fi aplicat un meniu unic, care  presupune livrarea către grădinițe a produselor de aceeași calitate, origine și la același preț.

Potrivit viceprimarului Angela Cutasevici, aplicarea meniului unic în grădinițe va contribui la creșterea eficienței achizițiilor publice și utilizarea optimă a mijloacelor financiare. În context, Primăria Chișinău, în comun cu Agenția Națională pentru Siguranța Alimentelor și Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău vor elabora un infografic privind organizarea și ilustrarea procesului de alimentație în instituțiile de învățământ, astfel ca publicul să cunoască toate etapele de organizare ale acestuia.  

De asemenea, Direcția generală educație, tineret și sport a elaborat un proiect de Regulament care stabilește modul de executare și monitorizare a contractelor de achiziţii publice a produselor alimentare și a procesului de alimentație a copiilor din instituțiile de educație timpurie din municipiul Chișinău, pentru facilitarea procedurilor și monitorizarea contractelor de achiziții, precum și modalitatea de executare a acestora.

Până pe 28 ianuarie, a.c., manageri de instituții preșcolare vor sesiza printr-un chestionar online toate neregulile și dificultățile întâmpinate în procesului de implementare a meniului unic, care  urmează a fi sintetizate și soluționate de municipalitate, în comun cu agenții economici, ANSA și Centrul de Sănătate Publică a municipiului Chișinău. 

 

foto: diez.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!