ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Primarul Chișinăului, Ion Ceban: "Primăria capitalei va încuraja oamenii de cultură"

11:01 | 15.01.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 15 ian. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău va încuraja oamenii de cultură pentru a educa tânăra generație în spritul valorilor culturale, transmite Moldpres.

Cu prilejul Zilei Naționale a Culturii și marcării a 171 de ani de la nașterea poetului Mihai Eminescu, primarul municipiului Chișinău, Ion Ceban, a afirmat că misiunea actului de cultură este de a face lumea mai bună, iar municipalitatea va încuraja oamenii din domeniu pentru a educa tânăra generație în spiritul valorilor culturale. "Cultura unui popor este ceea ce îl reprezintă", a declarat Ceban.

Potrivit oficialului, pe lângă lucruri materiale, omul are nevoie și de hrană spirituală:  „Este datoria noastră să punem un accent mai mare pe dezvoltarea domeniului cultural, pentru a lăsa generațiilor următoare lucruri ce contează cu adevărat. Cultura are misiunea de a face lumea mai bună, iar noi ne-am propus să încurajăm oamenii din domeniu și să educăm tânăra generație în spiritul acestor valori, în spiritul vremurilor pe care le trăim și a idealurilor pe care le avem”, se arată în mesajul lui Ion Ceban.

Ceban a adresat sincere urări, sănătate și mari realizări tuturor celor care contribuie la dezvoltarea culturii naționale. „Azi, majoritatea activităților vor fi difuzate în regim online. Noi suntem cei care putem face lumea mai bună”, a conchis acesta.

 

foto: moldpres.md

img21000205

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!