ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov” readuce în scenă patru spectacole

08:50 | 22.01.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Patru spectacole pentru copii și maturi va prezenta în perioada 23-24 ianuarie Teatrul Dramatic Rus de Stat ”A.P. Cehov”, informează MOLDPRES.

Potrivit directorului artistic al instituției, Vitalie Drucec, sâmbătă, 23 ianuarie, la ora 11.00, la teatru va avea loc spectacolul ”38 de papagali” (”38 попугаев”), poveste muzicală în două acte de Grigorii Oster în regia lui Dumitru Koev. Încă din copilărie, adulții cunosc din cărți și desene animate aceste personaje: maimuța veselă, papagalul îndrăzneț, șarpele Boa și elefantul neîndemânatic. Toți copiii, fără excepție, ar trebui să le cunoască. Aceste personaje glorioase vă vor spune, vor arăta și chiar vă vor cânta despre prietenia reală, curaj, altruism etc. Rolurile sunt interpretate de actorii Peter Peicev, Marina Stașoc, Valerii Braga și Arcil Ioseliani.

În aceeași zi, la ora 18.00, instituția va oferi publicului spectacolul ”Un șofer de taxi mult prea însurat”  (”Слишком женатый таксист”), comedie de Ray Cooney, în regia lui Boris Mihnea (Rusia). Șoferul de taxi întreprinzător și energic John Smith este căsătorit cu două femei în același timp, fără să știe. S-a căsătorit cu Maria în biserică, iar cu Barbara a formalizat o căsătorie civilă. John respectă cu strictețe programul de vizitare a soțiilor sale, conspirația sa de trei ani părea impecabilă. Dar într-o zi eroul, spre nenorocirea lui, o salvează pe o bătrână de huligani… Din distribuție fac parte: Ghenadii Boiarkin, Constantin Haret, Vera Mariancik, Ruslana Goncearova,Vladimir Zavalionîi, Iurii Andurșenko, Dumitru Koev, Alexandru Novac, Denis Perev ș.a.

Duminică, 24 ianuarie, la ora 11.00, teatrul va prezenta  spectacolul ”Alba ca Zăpada și cei șapte pitici” (”Белоснежка и семь гномов”), după basmul Fraților Grimm, în regia Eleonorei Constantinov. Într-o formă muzicală vie, spectacolul redă povestea confruntării dintre regina malefică cu o oglindă magică și Alba ca Zăpada, care cucerește inimile nu numai celor șapte pitici care îi oferă adăpost, ci și a Prințului, fermecat de frumusețea Albei-ca-Zăpada, și o eliberează de vrăjitorie. Rolurile sunt interpretate de Marina Stașoc, Petru Peicev, Dumitru Koev, Denis Perev,  Arcil Ioseliani, Ana Goriacika ș.a.

Tot duminică, la 18.00. publicul este așteptat la spectacolul ”Iepurele alb sau când nu-s toți acasă” (”Белый кролик, или ”Когда не все дома”), comedie lirică în regia lui Dumitru Koev. Eroul romantic Elwood Dowd, în vârstă de 47 de ani, locuiește împreună cu sora sa. El îl consideră însoțitorul său nedespărțit pe un iepure de doi metri pe nume Garvey, pe care nimeni altcineva nu îl vede în afară de el. Sora încearcă s-o căsătorească pe fiica ei în vârstă, însă prezența unui unchi ciudat cu un prieten invizibil în casă îi încurcă toate planurile… Dramaturgul Mary Chase, iar după ea regizorul Dmitry Koev, compunând un foc de artificii festiv cu muzică și glume amuzante, se întreabă și ne întreabă: „Cât de mult are nevoie o persoană pentru a fi fericită într-o lume nebună? Poate că înțelegerea?”. În rolurile principale: Ghenadii Boiarkin, Raisa Hait, Marina Stașoc ș.a.

Spectacolele vor avea loc cu respectarea măsurilor de rigoare pentru prevenirea contaminării cu COVID-19.

foto: Teatrul ”A.P. Cehov”

 

 

img21000407

img21000407

img21000407

img21000407

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!