ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Moldova va primi din partea Germaniei un grant de 10 mln de euro pentru extinderea apeductelor

11:17 | 22.01.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Ministerul Finanțelor, în numele Guvernului Republicii Moldova, și Banca de Dezvoltare a Germaniei, în numele Guvernului de la Berlin, au semnat astăzi Acordul suplimentar de finanțare și Acordul de grant pentru finanțarea proiectului „Sistemul de aprovizionare cu apă potabilă şi canalizare, Moldova Centru, faza 2”, în valoare totală de zece milioane de euro, transmite MOLDPRES.

Scopul proiectului constă în îmbunătățirea condițiilor de trai ale populației prin minimizarea riscurilor pentru sănătate și utilizarea eficientă a resurselor naturale prin dezvoltarea și extinderea serviciilor de alimentare cu apă în zonele rurale. În cazul dat este vorba de conectarea a circa cinci localități rurale la apeductul Chișinău-Strășeni-Călărași.

De asemenea, Acordul prevede acordarea serviciilor de consultanță Agenției de Dezvoltare Regională Centru, precum și servicii de expertiză pentru sprijinirea operatorilor de apă din raioanele Strășeni și Călărași în extinderea zonei de aprovizionare și în procesul de restructurare.

Prin această finanțare suplimentară, bugetul total al proiectului va ajunge la 25 milioane de euro, asistență nerambursabilă.

foto: Ministerul Finanțelor

img21000419

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!