ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Şase proiecte finanțate de UE în centrul țării își vor extinde activitatea până în noiembrie

13:43 | 22.01.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 22 ian. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru și Agenția de Cooperare Internațională a Germaniei (GIZ Moldova) au stabilit extinderea termenului Acordului de finanțare pentru proiectele realizate cu suportul Uniunii Europene în Regiunea Centru, transmite MOLDPRES.

Astfel, cele patru proiecte de eficientizare energetică a clădirilor publice și două proiecte de îmbunătățire a serviciilor de alimentare cu apă și sanitație în centrul Republicii Moldova își vor extinde activitățile până la sfârșitul lunii noiembrie 2021. Anterior, finanțarea acestor proiecte era preconizată până în luna martie curent.

Potrivit managerului în cadrul GIZ, Christina Otto, Uniunea Europeană va susține și în continuare toate proiectele de infrastructură inițiate în regiune, "astfel încât în termenul agreat de comun acord să fie atinse obiectivele scontate la fiecare dintre cele şase proiecte lansate".

La rândul său, Viorel Jardan, directorul ADR Centru, a apreciat înalt suportul oferit în cadrul acestui parteneriat și a mulțumit reprezentanților GIZ Moldova pentru participarea activă în procesul de dezvoltare regională a țării noastre.

Cele şase proiecte de infrastructură sunt susținute financiar de Uniunea Europeană și implementate de ADR Centru cu suportul GIZ Moldova în cadrul proiectului „Modernizarea serviciilor publice locale în Republica Moldova". Este vorba de proiectele de sporire a eficienței energetice a Liceului teoretic „Mihai Eminescu” din orașul Ungheni, LT „Alexei Mateevici” din orașul Șoldănești, LT „Holercani” din orașul Dubăsari și LT ”Ion Vatamanu” din orașul Strășeni, precum și proiectele de îmbunătățire și extindere a serviciilor de alimentare cu apă și de canalizare în orașul Călărași și municipiul Ungheni.

foto: ADR Centru

img21000429

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!