ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

OSCE salută reluarea activității grupurilor de experți ai Chișinăului și Tiraspolului

11:51 | 29.01.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 29 ian. /MOLDPRES/. Reprezentantul special al președintelui în exercițiul al OSCE pentru procesul de reglementare transnistreană, ambasadorul Thomas Mayr-Harting, a declarat astăzi, la încheierea vizitei în Republica Moldova, că toți actorii politici de la Chișinău și Tiraspol își doresc implicarea în procesul de consolidare a încrederii între părți, transmite MOLDPRES.

“La toate întâlnirile avute la Chișinău și Tiraspol s-a manifestat dorința implicării în aplicarea măsurilor de încredere între cele două maluri”, a declarat ambasadorul Thomas Mayr-Harting.

Oficialul a salutat ridicarea posturilor de control la intrarea în regiunea transnistreană și reluarea activității grupurilor de experți, apreciind pozitiv recenta întâlnire on-line a experţilor sanitari de la Chișinău și Tiraspol.

„În contextul pandemiei de coronavirus, întâlnirea experților sanitari este una bună și salutabilă. La fel de bună este măsura de ridicare a posturilor de control, care facilitează libera circulație între cele două maluri”, a specificat Mayr-Harting.

În același timp, diplomatul a afirmat că lipsa unor rezultate concrete în procesul de consolidare a încrederii, care s-a înregistrat în anul 2020, s-a datorat atât pandemiei de coronavirus, cât și proceselor politice care au avut loc la Chișinău, dar s-a arătat optimist asupra continuării măsurilor de consolidare a încrederii.

"Președinția Suediei la OSCE va face posibilă implementarea în această regiune a unor proiecte cu tematică gender, care vor contribui pozitiv la consolidarea încrederii între cele două maluri", a concluzionat Mayr-Harting.

Reprezentantul Special al Președintelui în exercițiu al OSCE din partea Suediei pentru procesul de reglementare transnistreană, Ambasadorul Thomas Mayr-Harting, a efectuat o vizită în Republica Moldova în perioada 26-29 ianuarie pentru a examina situația actuală în procesul de reglementare și să identifice prioritățile pentru anul 2021.

img21000641

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!