ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Maia Sandu a făcut totalurile vizitei la Paris

14:13 | 08.02.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 8 feb. /MOLDPRES/. Șeful statului, Maia Sandu, a susținut astăzi o conferință de presă în care a făcut totalurile vizitei sale la Paris. Ea a precizat că a discutat în capitala Franței cu mai mulți funcționari, cu investitori și a avut o întrevedere cu omologului său francez, Emmanuel Macron, comunică MOLDPRES.

Potrivit surse citate, printre subiectele abordate la Paris au fost relansarea cooperării bilaterale, combaterea corupției, reforma justiției și situația pandemică.

„Am avut discuții bune în Franța, am discutat cu investitori și cu președintele Macron. Cu el am vorbit despre situația geopolitică, despre oportunitățile R. Moldova și am abordat posibilitatea obținerii unor noi doze de vaccin anti-COVID. La fel, am discutat și despre conflictul transnistrean, despre situația geopolitică, dar și despre progresele înregistrate de țara noastră în procesul de asociere cu UE”, a spus Sandu.

Ea a adăugat că, în cadrul vizitei, a fost anunțată că Franța intenționează să includă R. Moldova în lista țărilor eligibile pentru asistența Agenției franceze pentru dezvoltare, iar în luna martie o misiune a acestei agenții  va veni la Chișinău. Totodată, au fost finalizate și negocierilor privind evitarea dublei impuneri.

Șeful statului a precizat că a solicitat ajutor conducerii Franței pentru a obține loturi de vaccin, suplimentar la dozele ce vor fi oferite gratuit de România și UE prin platforma COVAX.

Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a efectuat în zilele de 3-4 februarie curent o vizită de lucru în Franța. În cadrul acesteia, șeful statului a avut o întrevedere cu președintele Republicii Franceze, Emmanuel Macron, dar și cu alți oficiali de rang înalt ai statului francez.

img21000908

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!