ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Guvernul a aprobat trei candidați la postul de judecător la CtEDO din partea R. Moldova

14:05 | 12.02.2021 Categorie: Oficial

Chişinău, 12 feb. /MOLDPRES/. Guvernul a aprobat astăzi trei candidați la funcția de judecător la Curtea Europeană a Drepturilor Omului din partea Republicii Moldova, transmite MOLDPRES cu referire la Direcţia comunicare și protocol a Executivului.

Este vorba despre Diana Scobioală, Vladimir Grosu și Nicolae Eșanu. Ei au acumulat cel mai mare punctaj în cadrul celei de-a doua etape a Concursului național pentru desemnarea candidaților pentru suplinirea postului de judecător la CtEDO, desfășurat la 27 ianuarie curent.

În continuare, Guvernul va transmite lista candidaților pentru consultare Panelului consultativ de experți privind candidații pentru alegeri în calitate de judecători la CtEDO.

„Le urăm succes celor trei candidați selectați de către Comisia națională, rămâne ca  Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei să aleagă candidatul final care va reprezenta Republica Moldova la postul de judecător la CtEDO", a menționat prim-ministrul interimar, Aureliu Ciocoi.

În scopul respectării prevederilor Legii nr. 239/2008 privind transparența în procesul decizional, proiectul este plasat pe pagina web oficială a Ministerului Justiției. Hotărârea Comisiei pentru selectarea candidaților la postul de judecător la CtEDO, precum și punctajul mediu total obținut de către fiecare candidat pot fi vizualizate, la fel, pe pagina web oficială a Ministerului Justiției.

foto: Guvern

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!