ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Tineri interpreți din R. Moldova au participat la un concurs internațional de artă din Egipt

07:01 | 13.02.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 13 feb. /MOLDPRES/. Nouă tineri interpreți din R. Moldova au participat la Concursul Internațional de Artă ”Red Sea Star”, care a avut loc recent în Egipt, organizat de președintele Asociației Mondiale a Artelor Interpretative (WAPA), Armando Gukasyan, informează MOLDPRES.

Solicitată de agenție, Eugenia Ursu, membru al juriului din partea R. Moldova, a menționat că la concurs au participat tineri cântăreți din șapte țări: Armenia, Marea Britanie, Polonia, Kazahstan, Kenya, R. Moldova și România. Interpreta de muzică ușoară Steluța Mitriuc, Artistă Emerită, a fost membru al juriului pentru concursul online.

”Stela Cristina-Alexandra Oancea, în vârstă de 6 ani și Matei Chiriac, de 11 ani, au obținut Marele Premiu la secțiunea Arta vorbirii, în diferite categorii de vârstă. Vocaliștii Laura Roșca (17 ani) a luat premiul I, Amelia Uzun (11 ani) – Marele Premiu și Mihaela Stratan (17 ani) - Super Grand Prix. Laureați ai concursului au devenit, de asemenea, Andrei și Diana Ungureanu, care au recitat poezii în limba engleză, Maria Șalaru și Eva- Maria Șalaru, care au prezentat versuri din creația poetului Vasile Militaru. Ei s-au ales cu locurile I și, respectiv, II, la secțiunea Arta vorbirii”, a precizat Eugenia Ursu.

Potrivit sursei citate, înainte de concurs, a avut loc o conferință științifico-culturală, proiect mai nou, introdus în cadrul desfășurării concursurilor, la care au participat profesori, traducători, jurnaliști, compozitori și interpreți din diferite tari.

”Grupul nostru format din 15 persoane, copii și însoțitori, a avut parte de excursii interesante și o odihnă de vis: plimbare pe ATV-uri, cămile, am înotat în mare, unde ne-am bucurat de priveliștea spectaculoasă a lumii submarine (corali și pești de cele mai diverse și fantastice culori). De asemenea, ne-a impresionat excursia în orașul Cairo, unde am vizitat mărețele Piramide Giza, Marele Sfinx, Muzeul Egiptean Cairo, cu renumiții faraoni, și o plimbare pe râul Nil. Acum, cu noi forțe, ne pregătim de concursul din luna mai "Perla Dubaiului", care este organizat de către Asociația "Moldova și minoritățile sale", Club UNESCO”, a mai spus Eugenia Ursu.

img21001098

img21001098

img21001098

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!