ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Piețele comerciale vor activa trei zile pe săptămână

08:21 | 16.02.2021 Categorie: Economie

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP), întrunită ieri în ședință, a decis restricționarea, în perioada 17 februarie 2021 - 1 martie 2021 inclusiv, activitatea piețelor comerciale, care se va desfășura doar în zilele de marți, joi și sâmbătă, cu excepția piețelor agricole, transmite MOLDPRES.

De asemenea, CNESP a stabilit pentru agenții economici care desfășoară activități de comerț/prestări servicii în spații închise, admiterea concomitentă în spațiul comercial/de deservire a unui număr limitat de clienți, reieșind din normativul de un vizitator la patru metri pătrați de suprafață comercială liberă (suprafața fără echipamente comerciale).

Membrii Comisiei au decis şi asupra unor restricții în activitatea centrelor comerciale. Astfel, conform hotărârii CNESP, „se sistează, începând cu 17 februarie 2021, activitatea centrelor comerciale la nivel național în zilele de sâmbătă și duminică, cu asigurarea funcționării în regim normal a unităților de comercializare a produselor alimentare și a produselor farmaceutice, amplasate în incinta acestora”. 

Hotărârea nr. 45 din 15 februarie 2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a decis prelungirea, până la 15 aprilie, a stării de urgență în sănătate publică. Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în prezenta Hotărâre constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.

foto: locals.md

img21001164

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!