ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Activităţile culturale vor fi permise cu prezența unui număr limitat de spectatori

08:26 | 16.02.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică (CNESP) a decis ieri asupra desfășurării activităților culturale cu prezența unui număr limitat de spectatori, transmite MOLDPRES.

„Se admite desfășurarea activităților cu prezența spectatorilor, în incinta instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură la capacitatea de 50% din numărul de locuri, dar nu mai mult de 250 spectatori pentru sălile cu o capacitate mai mare de 500 locuri”, indică decizia.

Totodată, Hotărârea nr. 45 din 15 februarie 2021 a Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică a lăsat în vigoare respectarea prevederilor Instrucțiunii privind măsurile de prevenire şi control a infecției COVID-19, aplicate la organizarea evenimentelor/acțiunilor culturale în incinta instituțiilor teatral-concertistice și a caselor de cultură, aprobată prin Hotărârea nr. 31 din 24 septembrie 2020 a CNESP.

În acelaşi timp, membrii Comisiei au interzis desfășurarea activităților, cu prezența spectatorilor, în incinta cinematografelor.

Deciziile CNESP din 15 februarie au fost determinate de faptul că în ultima perioadă a crescut numărul de cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19 cu 17,9%. În ultimele 14 zile, în nouă teritorii se atestă Codul Portocaliu (Cahul, Căușeni, Dondușeni, Fălești, Rezina, Râșcani, Soroca, Ștefan Vodă, Ungheni), iar în celelalte 29 teritorii - Codul Roșu de alertă.

foto: 5-tv.ru 

img21001166

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!