ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Circulația rutieră pe drumurile publice este asigurată în condiții de iarnă

10:19 | 16.02.2021 Categorie: Economic

Chişinău, 16 feb. /MOLDPRES/. În prezent, circulația rutieră pe toate drumurile publice naționale este asigurată în condiții de iarnă. Administratorii drumurilor continuă să desfășoare pe traseele naționale lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, transmite MOLDPRES cu referire la informația de azi dimineață a Administrației de Stat a Drumurilor (ASD).

În ultimele 24 de ore, pe întreg teritoriul țării s-au înregistrat temperaturi scăzute, pe mai multe sectoare de drum s-a format polei. „În acest interval, unitățile teritoriale ale SA „Drumuri” au executat pe drumurile publice naționale din nordul și centrul țării lucrări de patrulare și combatere a lunecușului, în zona de sud – lucrări de patrulare. În procesul tehnologic au fost utilizate 46 de utilaje speciale și antrenați 82 de muncitori rutieri”, indică ASD.

Administrația de Stat a Drumurilor atenționează conducătorii auto să se conformeze prevederilor Regulamentului circulației rutiere în vigoare referitor la echiparea autovehiculului cu pneuri corespunzătoare și adaptarea regimului de viteză la condiţiile de circulație pe timp de iarnă. În cazul dificultăților, pentru a solicita intervenția drumarilor, participanții la trafic pot apela la numerele: 22-55-30; 74-89-61; 060 477 117.

Azi în ţară se așteaptă până la 7 grade de ger, noaptea – până la 15 grade Celsius sub zero, fără precipitații esențiale. 

foto: ASD

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!