ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Peste 1800 de șoferi s-au ales cu amenzi în zilele de odihnă

10:19 | 22.02.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 22 feb. /MOLDPRES/. În zilele de odihnă, peste 1800 de șoferi au fost documentați de angajații Inspectoratului Național de Securitate Publică /INSP/ pentru că au condus cu abateri, dintre care 853 de conducători auto au depășit limita de viteză, comunică MOLDPRES.

Potrivit datelor INSP, tot în această perioadă, 31 de șoferi au fost depistați la volan în stare de ebrietate, iar 160 au încălcat regulile de oprire şi neacordare de prioritate pietonilor şi altor participanți la traficul rutier.

Totodată, inspectorii de patrulare au intervenit la 109 solicitări, parvenite de la cetățeni prin intermediul Serviciului național unic 112.

În perioada de referință, din cauza șoferilor imprudenți, pe teritoriul țării s-au produs 11 accidente rutiere, soldate cu 10 persoane traumatizate și două decedate.

Angajații INSP au intensificat în ultima perioadă patrularea pe întreg teritoriul țării, pentru a descuraja și preveni conducerea în stare de ebrietate și deplasarea cu viteză excesivă, acestea fiind principalele cauze ale accidentelor rutiere.

foto: tvrmoldova.md

img21001347

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!