ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

A fost aprobat Regulamentul privind indemnizația pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19

15:22 | 03.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 3 mar. /MOLDPRES/. Guvernul în exercițiu, întrunit astăzi în ședință, a aprobat Regulamentul cu privire la modul de solicitare și acordare a indemnizației unice pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, transmite MOLDPRES.

Conform deciziei Executivului, Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale și autoritățile publice competente, în comun cu instituțiile medico-sanitare publice, vor asigura acordarea indemnizației unice pentru personalul decedat în lupta cu COVID-19, conform Regulamentului aprobat.  

Indemnizația unică se stabilește personalului decedat în lupta cu COVID-19 din cadrul instituțiilor medico-sanitare publice, instituțiilor/subdiviziunilor medicale din subordinea Ministerului Afacerilor Interne, Ministerului Apărării, Administrației Naționale a Penitenciarelor și Serviciului de Informații si Securitate, al cărui deces a survenit începând cu 17 martie 2020.

Controlul asupra executării prezentei hotărâri se pune în sarcina Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, autorităților publice competente și instituțiilor medico-sanitare publice.  

Prezenta hotărâre intră în vigoare la data publicării în Monitorul Oficial al Republicii Moldova.

Până la ziua de azi, 91 de lucrători medicali au decedat din cauzat infecției COVID-19.

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!