ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

O regizoare originară din R. Moldova a obținut premiul ”Ursul de aur” la Festivalul de film din Berlin

08:21 | 06.03.2021 Categorie: Cultură

Chişinău, 6 mar. /MOLDPRES/. Regizoarea Olga Lucovnicova, în vârstă de 29 de ani, originară din R. Moldova, stabilită în Belgia, a obținut premiul ”Ursul de aur” la cea de-a 71-a ediție a Festivalului Internațional de Film de la Berlin ”Berlinale” pentru scurtmetrajul ”Nanu Tudor”, o coproducție Belgia, Portugalia și Ungaria, informează MOLDPRES.

Potrivit surselor electronice, regizoarea își spune propria poveste de victimă a unei agresiuni sexuale. Astfel, atunci când avea 9 ani și locuia în R. Moldova, ea a fost abuzată sexual de către unchiul ei.

”Curajul ei, împreună cu abilitățile sale cinematografice, realizează un film puternic, emoțional și complex", aceasta a fost justificarea juriului Berlinale pentru acordarea ”Ursului de Aur”, la categoria Scurtmetraj, Olgăi Lucovnicova. În contextul pandemiei de coronavirus, în anul curent, premiile au fost desemnate online. 

Filmul "Nanu Tudor" a fost premiat recent și de Fondul Audiovizual Flamand pentru cel mai bun documentar. 

Olga Lucovnicova a studiat Regie la Academia de Muzică, Teatru și Arte Plastice din Chișinău. Ea a mai realizat scurtmetrajele "O crenguță de scoruș" (2013), "Nu am, moarte, cu tine nimic" (2015), "Valurile pustiului" (2018) și "Nu e sfârșitul" (2019). 

Ceremonia decernării premiilor Festivalului de Film Berlinale este planificată pentru data de 9 iunie.

img21001731

img21001731

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!