ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

La Ialoveni au început lucrările la proiectul moldo-slovac de asigurare cu apă potabilă

11:20 | 10.03.2021 Categorie: Regiuni

Chişinău, 10 mar. /MOLDPRES/. Agenția de Dezvoltare Regională (ADR) Centru a dat startul lucrărilor de asigurare cu apă potabilă a locuitorilor din orașul Ialoveni, în cadrul proiectului „Apă potabilă în Ialoveni: îmbunătățirea calității vieții în oraș prin acces îmbunătățit la apă potabilă și conștientizarea managementului apei", transmite MOLDPRES.

Proiectul prevede reabilitarea unei părți a sistemului de alimentare cu apă din Ialoveni (1035 m) pentru a asigura o acoperire totală și fiabilă a localităţii, precum și colaborarea cu orășenii întru sporirea gradului de conștientizare a gestionării apei și a unei abordări responsabile a mediului.

Potrivit ADR Centru, lucrările prevăzute în proiect sunt estimate la peste trei milioane de lei şi vor fi realizate cu susținerea partenerilor din Slovacia.

„Antreprenorul a inițiat lucrările de montare a apeductului din fontă ductilă și asigură partenerii proiectului de executarea lucrărilor, potrivit standardelor de calitate și în strictă conformitate cu specificațiile proiectului tehnic, care prevede realizarea activităților planificate până în luna martie 2022”, indică ADR Centru.

În orașul Ialoveni (aproximativ 18.500 de mii de locuitori), conexiunea la sistemul de apă potabilă este asigurată pentru 93% din populație, însă aceasta este nesigură din cauza lipsei finalizării proiectelor de infrastructură necesare, din motive financiare. Proiectul va face posibilă asigurarea unei conexiuni fiabile la apa potabilă pentru toți locuitorii și, în același timp, conectarea la sistemul centralizat a aproximativ șapte sute de gospodării.

foto: ADR Centru

img21001805

img21001805

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!