ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Thomas Bach a fost reales în funcția de președinte al Comitetului Internațional Olimpic

10:55 | 11.03.2021 Categorie: Sport

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Scrimerul german Thomas Bach a fost reales în funcția de președinte al Comitetului Internațional Olimpic, transmite MOLDPRES.

Potrivit Comitetului Național Olimpic al Republicii Moldova, Bach a fost reales cu 93 din voturi, unul împotrivă şi 4 abțineri, la cea de-a 137-a sesiune desfășurată prin videoconferință. Oficialul german a devenit astfel primul președinte din istoria CIO ales prin vot online.

Thomas Bach are 67 de ani și a fost ales în 2013 președinte al Comitetului Internațional Olimpic la Buenos Aires. Conform Cartei Olimpice, după îndeplinirea unui prim mandat de opt ani, președintele CIO poate opta pentru un al doilea, şi ultimul mandat, care va fi mai scurt doar de patru ani.

Thomas Bach a fost medaliat cu aur la floretă la Jocurile Olimpice de la Montreal, în 1976. Înainte de a deveni președintele Comitetului Internaţional Olimpic, el a îndeplinit funcția de vicepreședinte al acestui for sportiv.

foto: eurosport.co.uk

img21001838

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!