ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Executivul politic al Partidului Socialiștilor s-a întrunit în ședință

11:54 | 11.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 11 mar. /MOLDPRES/. Executivul politic al Partidului Socialiștilor s-a întrunit astăzi în ședință și a decis acțiunile care vor fi întreprinse de formațiune în următoarea perioadă. PSRM a reiterat poziția de a susține un Guvern în frunte cu Mariana Durleșteanu și a anunțat că este gata să discute și alte soluții propuse de celelalte fracțiuni parlamentare, dar și să participe la un dialog constructiv cu președintele țării, comunică MOLDPRES.

Potrivit deciziei Executivului politic, PSRM este gata să contribuie împreună cu celelalte partide la buna gestionare a crizei pandemice.

“Imediat ce situația pandemică este stabilizată, iar cetățenii se vor afla în siguranță, suntem gata pentru un nou dialog care să ducă la stabilirea datei și a modului în care se organizează alegerile anticipate”, se spune în decizia executivului politic.

De asemenea, membrii formațiunii au decis că deputații socialiști vor intensifica în zilele următoare comunicarea cu fracțiunile din Parlament pentru a găsi o soluție politică eficientă, care să asigure o bună gestionare a crizei pandemice.

„PSRM rămâne ferm pe poziția de a susține un guvern în frunte cu Mariana Durleșteanu, candidatul propus de majoritatea politică formată la nivelul Parlamentului pe 11 februarie și va iniția noi acțiuni zilele următoare pentru a asigura desemnarea candidatului la funcția de prim ministru. PSRM este gata să discute și alte soluții propuse de celelalte fracțiuni parlamentare, dar și să participe la un dialog constructiv cu președintele țării. Pentru a evita escaladarea situației politice, PSRM va iniția mai multe acțiuni juridice menite să readucă procesele politice în câmpul constituțional și să determine instituția prezidențială să respecte hotărârile Curții Constituționale. Printre aceste acțiuni vor fi inițierea unor proceduri prevăzute de Constituția țării, adresări la Curtea Constituțională, Consiliul Europei, Comisia de la Veneția”, se arată în decizia Executivului politic al socialiștilor.

Conducerea PSRM a reiterat că formațiunea rămâne pe poziția că acest Parlament trebuie dizolvat și organizate alegeri legislative anticipate. Însă, acest lucru va fi posibil doar după stabilizarea situației epidemiologice, asigurarea cu vaccin anti-COVID a populației.

foto: socialistii.md

img21001841

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!