ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Guvernul a numit în funcţie mai mulţi secretari de stat

15:28 | 15.03.2021 Categorie: Politică

Chişinău, 15 mar. /MOLDPRES/. Guvernul în exercițiu, întrunit astăzi în ședință, a aprobat în funcții de secretari de stat ai Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale candidaturile lui Igor Curov, Denis Cernelea şi Vasile Cuşca, transmite MOLDPRES.

Tot astăzi, au fost numiți în funcţie şi doi secretari de stat la Ministerul Justiției. Este vorba de Alexandru Pleşca şi Tatiana Tverdun.
 
Potrivit prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi, este vorba de profesioniști, oameni din sistem, care nu au nimic comun cu politicul, desemnați pe criterii de competență şi care vor fi în stare să gestioneze sectoarele nominalizate în situație de criză pandemică destul de dificilă.

În ședința din 4 martie, magistrații Curții Constituționale au admis că un Guvern interimar poate numi ori propune persoane în funcții de demnitate publică, însă în alte funcții decât cea de ministru.

Sâmbătă, 13 martie, după ședința Consiliului Suprem de Securitate, președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a recomandat numirea în regim de urgență a secretarilor de stat în cadrul Ministerului Sănătăţii, Muncii şi Protecției Sociale, deoarece situația pandemică din ţară „devine tot mai gravă”.
 

img21001959

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!