ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Peste patru mii de elevi din țară nu au posibilitate să studieze online

14:01 | 18.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 18 mar. /MOLDPRES/. Peste patru mii de elevi din țară nu pot participa la învățământul la distanță pentru că nu dispun de tehnica necesară şi conexiune la internet, potrivit Liliei Pogolşa, ministru al Educației, Culturii şi Cercetării, transmite MOLDPRES.

„Conform datelor actuale pe care le deținem, putem constata cu regret că 4300 de elevi nu pot participa plenar la procesul educațional organizat la distanță, cauzele fiind lipsa tehnicii de calcul şi conexiunea la internet”, a declarat oficialul în cadrul unui briefing de astăzi. 

„Înțelegem cu toții condițiile economice ale Republicii Moldova, provocările cu care se confruntă o bună parte din familiile noastre. Or, Ministerul Educației, Culturii şi Cercetării va întreprinde toate măsurile privind consilierea acestor elevi privind continuarea şi abordarea integrală a procesului individualizat de studii prin realizarea programelor de recuperare a conținuturilor doar cu prezența fizică a acestor elevi”, a relevat  Lilia Pogolşa.

Potrivit ministrului Educației, „există întreaga convingere că administrația celor trei scenarii de activitate ne va permite încadrarea unui număr semnificativ de elevi în procesul educațional, însă în mod cert suntem preocupați de situația fiecărui copil în parte”.

În prezent, școlile din țară activează conform celor trei scenarii propuse de Comisia Națională Extraordinară pentru Sănătate Publică, care a permis reluarea din 16 martie a procesului educațional în Republica Moldova. Astfel, studiile se fac în funcție de evoluția situației epidemiologice din fiecare localitate. La ziua de astăzi, peste 53% din elevi studiază cu prezență fizică în clase, restul - online sau în regim mixt. 

foto: cursor.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!