ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Planul urbanistic al centrului istoric al Chișinăului este supus dezbaterilor publice

09:54 | 19.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Primăria municipiului Chișinău organizează consultări publice pentru definitivarea Planului Urbanistic Zonal Centru, unde se află nucleul istoric al capitalei, transmite MOLDPRES.

Direcţia generală arhitectură, urbanism şi relații funciare a inițiat consultarea publică a caietului de sarcini al Planului Urbanistic Zonal Centru, care prevede elaborarea documentației de urbanism de tip Plan urbanistic zonal prin care vor fi stabilite principiile dezvoltării sustenabile și durabile a teritoriului din centrul istoric al Chișinăului, pentru obținerea soluțiilor pentru valorificarea patrimoniului cultural existent în zonă.

Potrivit municipalității, recomandările şi comentariile pe marginea proiectului supus consultării publice pot fi expediate până în data de 7 aprilie curent pe adresa electronică a Direcției generale arhitectură, urbanism și relații funciare.

Este pentru prima dată când se organizează consultări și dezbateri pe marginea Planurilor Urbanistice Zonale ale municipiului Chișinău.

foto: axaimobil.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!