ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Aproape 100 mii de doze de vaccin anti-COVID vor ajunge în R. Moldova până la finele lunii

10:34 | 19.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Președintele Republicii Moldova, Maia Sandu, a anunțat astăzi în țară va ajunge un lot de vaccin prin intermediul COVAX, iar în total, până la sfârșitul lui martie, prin aceeași platformă vor ajunge 46 mii de doze de vaccin. La fel, până pe final de lună, Chișinăul va primi încă 50 mii de doze din donația oferită de România, comunică MOLDPRES.

Șefa statului le-a mulțumit donatorilor și a cerut Ministerului Sănătății, Muncii și Protecției Sociale să pregătească cât mai eficient procesul de distribuție a vaccinului către centrele de vaccinare și să asigure creșterea numărului de oameni vaccinați.

„Vaccinul salvează vieți și orice zi de tărăgănare înseamnă mai mulți bolnavi și mai multe vieți pierdute. Noi facem, în continuare, tot ce ne stă în puteri ca să aducem vaccin pentru cât mai mulți oameni”, a spus Sandu.

foto: tomsriver.org

img21002087

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!