ro ru en

Agenția
Informațională
de Stat

Republica Moldova 30 de ani de independență

Farmaciile ar putea livra medicamente la domiciliu

12:42 | 19.03.2021 Categorie: Societate

Chişinău, 19 mar. /MOLDPRES/. Deputații au votat astăzi în primă lectură, un proiect de lege care instituie posibilitatea de a livra medicamente și produse parafarmaceutice la domiciliu de către întreprinderile farmaceutice, comunică MOLDPRES.

Inițiativa aparține deputaților Platformei parlamentare ”Pentru Moldova” și Fracțiunii parlamentare ”Partidul Șor”, în contextul situației critice create în sistemul medical din Republica Moldova.

”Având în vedere că persoanele bolnave de COVID-19 sunt obligate să stea în izolare, accesul la medicamente este limitat. Acest lucru se observă în special la persoanele care locuiesc singure, persoanele în etate, care nu pot să se deplaseze la farmacii pentru a procura cele necesare în vederea tratamentului virusului COVID-19 și nu au pe cine ruga pentru a le oferi ajutor”, a spus deputatul Ruxanda Glavan, care este și unul din autorii proiectului.

Conform surse citate, modificarea legislației va garanta tuturor persoanelor acces nestingherit la medicamente, oferind posibilitatea de a le achiziționa la domiciliu.

Pentru a deveni lege, proiectul urmează a fi aprobat și în lectura a doua.

foto: msmps.gov.md

Orice material publicat pe pagina web a I.P. „Agenția Informațională de Stat „Moldpres” este proprietatea intelectuală a Agenției, fiind protejată de legislația privind drepturile de autor și drepturile conexe. Preluarea și/sau folosirea acestora se va face doar cu referință obligatorie la sursă și fără denaturarea textului. Vă mulțumim pentru înțelegere!